Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

on off

ξερεις...ειναι δυναμη να μην κλεινεις τα ματια σου...
να βλεπεις την αδεια σελιδα και να ξερεις πως ολα απ εκει κρεμονται..
θελει προσπαθεια, ετσι δεν ειναι?
χιλιαδες σκιες και ξεθωριασμενοι σερνονται στην πλατη σου...
ποσα ξεχαστηκαν, τα παρατησες, αυτο ειναι?
μετα κλεινεις τα ματια,γιατι να κλεισεις τα ματια,γιατι να μην αναστεναξεις οπως κανεις συνηθως,να μαζεψεις τν εφημεριδα απ' το πατωμα μετα να κανεις λιγα βηματα μεχρι το τραπεζι-ναι θυμαμαι,οπως εκεινες τις φορες-,έξω απ' το παραθυρο τα αυτοκινητα δεν θα σταματησουν να τρελενονται,δεν θα υπαρχει εκεινο που νομιζες πως ειδες, οπως τοτε για μια φορα ακομα μαζεψε την εφημεριδα και πηγαινε μεχρι το τραπεζι...
ειναι δυναμη να κρατησεις ανοιχτα τα ματια σου...
και λιγο ακομα,μια στιγμη ακομα, σαν να εχουν γεμισει τα βλεφαρα με μια μορφης κολλα και να μην ζητανε βεβαιωση,μια απαθεια και απελπισια κι αγωνια μπορει- μα πως να ξερω?
σηκω και παρε την εφημεριδα απ το πατωμα.
ενα.δυο.τρια.τεσσερα.πεντε, εφτασες στο τραπεζι.
ενα.δυο.τρια.τεσσεραπεντα.εξι, αφησες την εφημεριδα.
ραδιοφωνο.ραδιοφωνο.σαν το φως του απεναντι φαρμακειου,on off on off on off, κουραστηκες μηπως?οχι?ξανα,παλι τοτε:ραδιοφωνο.ραδιοφωνο.σαν το φως του απεναντι φαρμακειου,on off on off on off on off on off...ραδιοφωνο.ραδιοφωνο.σαν το φως του απεναντι φαρμακειου,on off on off on off on off on off...
δεν πειραζει που το ακους στο μυαλο σου,ολα ειναι ενταξει,θα σβησω το φως εγω,κοιμησου,οι φωνες δεν σταματανε,on off,θα δεις,ολα ειναι ενταξει.
μονο μην κλεισεις τα ματια σου....
τιποτε αλλο δεν χρειαζεσαι,το ξερεις,θα σηκωθεις σε λιγο να πιασεις την εφημεριδα,on and off and on again,μην δω τα ματια σου να κλεινουν.
τωρα ακους τον τυπο που περναει στο δρομο,-τι ωρα να πηγε,σκοτεινα ειναι[off]-και τον κοιτας μην και σου πεσει το βλεμμα,γεια σου,τι κανεις,καλα ειμαι,φευγω τωρα γιατι σπιτι με περιμενουν,καληνυxτα.
ξεχασες να βγαλεις νοημα παλι?σκεψου.οn on on on.
καληνυχτα.δεν πειραζει ασε την εφημεριδα κατω.και το τραπεζι εκει που ειναι.
θα σε δω το πρωι,κοιτα να κοιμηθεις καλα.
καληνυχτα.μην κλεισεις τα ματια σου θα χασεις οσο φως απ την νυχτα εμεινε.αληθεια ειναι.ηταν.καληνυχτα...on on off..ως αυριο..on off off...καληνυχτα...off.off.off.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου